Koła gospodyń przygotowały mnóstwo tradycyjnych potraw, jak pierogi, porka, pazibroda, babka ziemniaczana. Nie zabrakło też występów kapel ludowych, potańcówki na dechach i przede wszystkim tradycyjnych potraw z ziemniaków. Gościem specjalnym Festiwalu Ziemniaka był Karol Okrasa, który oceniał popisowe dania w konkursie na najlepszą potrawę regionalną z ziemniaków.
Tłumy ludzi na Festiwalu Ziemniaka [ZDJĘCIA]
Tradycyjnie tłumy gości zgromadził Festiwal Ziemniaka, który odbył się w Muzeum Wsi Radomskiej. Była to okazja, by zobaczyć jak dawniej wyglądały nie tylko prace polowe, ale też codzienne zwyczaje i obrzędy związane z wykopkami.

Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu
Dodaj komentarz
Przeczytaj też:

Rewelacyjna obsada, zaskakujące nazwiska – święto plażówki w Przysusze

"Cztery pory roku" Vivaldiego w kościele św. Wacława

Wzrost bezrobocia w Radomiu i okolicach

Ul. Chrobrego na dojaździe do Galerii Słonecznej będzie przebudowana

Wsparcie dla zdrowia psychicznego - nowe fundusze na Środowiskowe Domy Samopomocy
