Spośród aż 79 zgłoszonych produktów wybrano 14. W kategorii Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne znajdowały sie szynka z nogą wędzoną, ser biały z markowej zagrody, kiełbasa mazowiecka podsuszana. W kategorii Mazowieckie Prokukty Konwencjonalne górował chleb z żurawiną wypiekany w radomskiej piekarni Fogiel&Fogiel. Były także śmietana termizowana, syrop malinowy, jagoda z żubrówką oraz miody ostrowskie wielokwiatowe. W konkursie wręczono również dwa wyróżnienia.
Nagrody producentom wręczył marszałek Adam Struzik.
Radomski chleb nagrodzony
Chleb z żurawiną, kiełbasa ze strychu, jagoda z żubrówką czy pagórki mazowieckie to tylko niektóre z produktów charakteryzujących się pysznym smakiem i nagrodzonych w V edyjcji konkursu o Laur Marszałka.

Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu
Dodaj komentarz
Przeczytaj też:

''Sondowanie pola literackiego''. 10 lat Nagrody Gombrowicza
![Mieszkańcy Radomia świętowali z 6MBOT [ZDJĘCIA]](./zarzadzanie/uploads//artykuly/artykuly/2025/05/58173/3fc776932de81393ab8038a2662ffb0d-310-180.jpeg)
Mieszkańcy Radomia świętowali z 6MBOT [ZDJĘCIA]

Ratownicy medyczni uczyli się technik samoobrony

Bez hamulców - jazda bez trzymanki

ZUS: do 20 maja czas na rozliczenie składki zdrowotnej
