Spośród aż 79 zgłoszonych produktów wybrano 14. W kategorii Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne znajdowały sie szynka z nogą wędzoną, ser biały z markowej zagrody, kiełbasa mazowiecka podsuszana. W kategorii Mazowieckie Prokukty Konwencjonalne górował chleb z żurawiną wypiekany w radomskiej piekarni Fogiel&Fogiel. Były także śmietana termizowana, syrop malinowy, jagoda z żubrówką oraz miody ostrowskie wielokwiatowe. W konkursie wręczono również dwa wyróżnienia.
Nagrody producentom wręczył marszałek Adam Struzik.
Radomski chleb nagrodzony
Chleb z żurawiną, kiełbasa ze strychu, jagoda z żubrówką czy pagórki mazowieckie to tylko niektóre z produktów charakteryzujących się pysznym smakiem i nagrodzonych w V edyjcji konkursu o Laur Marszałka.

Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu
Dodaj komentarz
Przeczytaj też:

Ile mieszkańców ma Radom? Najnowsze badanie lokalnej demografii

Kamieniołom Podkowiński otwarty. Warto tu przyjechać

Wiecie ile stulatek i stulatków jest w naszym regionie? Co raz więcej!

Szyk orląt na radomskim niebie. Defilada powietrzna na otwarcie Air Show Radom 2025

Rezerwy lidera Ekstraklasy za mocne dla Broni
