Czwartek 28 marca
Anieli, Renaty, Kastora
RADOM aktualna pogoda

Radomski E.Leclerc zmienia się. Wszystko na oczach klientów [WIDEO, ZDJĘCIA]

dm 2018-04-24 19:00:00

Oficjalne otwarcie po gruntownym remoncie działów ze świeżymi produktami odbyło się dziś w E.Leclerc. Klienci na własne oczy mogą zobaczyć, jak przygotowywane są dla nich mięsa, wędliny, ryby czy sushi. - U nas nie ma chemii. Wszystkie produkty mamy świeże i od sprawdzonych dostawców, w tym radomskich - zapewniają szefowie hipermarketu przy ul. Toruńskiej 1, Angelique i Thomas Renard.

Angelique Renard zachwala produkty masarskie E.Leclerc. Mięso rozbierane jest na miejscu już od 5 rano

- Sklep się zmienił, ale zostało to, co jest najważniejsze, tj. działy produkcyjne, one się nie ruszyły - są tylko w nowej odsłonie. To co robimy, jest tym, co chcemy klientowi pokazać, że wszystko jest świeże, że produkujemy na miejscu. Market jest ładniejszy, praktyczniejszy, klient lepiej się w nim czuje, lepiej widać produkty, no i podkreśliliśmy nasze świeże działy produkcyjne - powiedziała Angelique Renard.

Oprowadzając po sklepie, właściciele hipermarketu podkreślali po kolei, że: "kanapki są świeże, robione na miejscu, na życzenie klienta: na zimno lub ciepło"; "pieczywo wyrabiane na miejscu: tylko mąka, woda i sól"; "wędliny tylko od trzech sprawdzonych dostawców, w tym od radomskiego Nik-Pol, który produkuje wszystkie wyroby bez glutenu"; "na miejscu dwie wędzarnie - wędlin i ryb"; "wszystkie wyroby bez glutaminianu sodu, tylko naturalne przyprawy"; "codziennie między 13 a 15 świeże ryby"; "własna marka z Czas na Grilla" czy "dojrzewalnia serów z odpowiednią temperaturą i wilgotnością".

- Radomski E.Leclerc miał już 19 lat, także potrzebował renowacji. Rynek się zmienia, sposób zakupów radomian również, więc musieliśmy iść z duchem czasu. Staraliśmy się pokazać klientowi, że u nas kupi świeży produkt. Klienci mogą wszystko zobaczyć, że produkujemy na miejscu, o to nam chodziło - mówił Thomas Renard.

Angelique dodała: - Jesteśmy w 100% radomską firmą i zostajemy w korzeniach, nie zapominamy o lokalnych dostawcach.

Więcej na załączonym powyżej wideo.


Hipermarket E.Leclerc w Radomiu w ostatnim czasie zmienił się na lepsze. Wszystko z uwagi na troskę o naszych Klientów, by mogli robić zakupy w komfortowych warunkach, z dostępem do towarów jak najlepszej jakości. Mając to na uwadze przeprowadziliśmy gruntowny remont linii zwanej ?świeże?. Metamorfozę przeszły działy: piekarnia, cukiernia, wędzarnia wędlin, garmaż - Kuchnia Smaków, dział rybny, który obecnie nosi nazwę Targ Rybny, dział mięsny czyli masarnia. W nowej formule, o którą zadbaliśmy już nieco wcześniej działa też sushi produkujący sushi pod marką JaToJem Sushi oraz działy warzywa i owoce a także sery.

Metamorfozę przeszła także kawiarnia Wieża Eiffla, która znajduje się w pasażu. Poza nowoczesnym wystrojem z wydzieloną strefą relaksu dla Klienta kawiarnia oferuje nowy asortyment. Poza ciastami, tortami i deserami własnej produkcji ? powstającymi w Cukierni E.Leclerc, lodami (wkrótce naturalne), deserami lodowymi, aromatycznymi kawami, herbatami oferuje: pyszne sandwiche na ciepło, handrolle i sałatki. Sandwiche powstają z najlepszej jakości świeżych produktów: pysznego pieczywa z naszej piekarni (różne rodzaje), świeżych warzyw i dodatków. Ciekawostką są handrolle czyli sprytne sushi w wersji street food. Kawiarnia oferuje też gofry w wielu odsłonach i przeróżne słodkości. Zmiany Klienci widzą już po przekroczeniu progu hipermarketu. Nowe oblicze zyskały witryny butików, co sprawia, że pasaż wygląda elegancko. Usytuowano tu ławki i wygodne kanapy, na których Klienci mogą spocząć.

Cel remontu linii ?świeże?:
1. Wygoda dla Klienta, możliwość robienia zakupów w komfortowych warunkach
2. Jak najlepsze wyeksponowanie produktów na sklepowych półkach, prezentacja całej gamy asortymentu by Klient nie musiał niczego szukać.
3. Udostępnienie Klientom asortymentu jak najlepszej jakości, znanych marek.

Korzyści dla Klienta:
1. Wygoda zakupów
2. Lepszy dostęp do oferowanych towarów, dzięki przestrzeni, rozmieszczeniu towarów oraz odpowiedniemu oznakowaniu (działy, półki, produkty)
3. Bogaty asortyment, najlepsza jakość towarów
4. Bogata oferta produktów najlepszej jakości; tych, które powstają na miejscu w E.Leclerc (własne wędzarnie wędlin, ryb, kuchnia smaków, cukiernia, piekarnia, masarnia)

Na pewno wiele osób zadaje sobie pytanie ile muszą ?dopłacić? za robienie zakupów w komfortowych warunkach. Chodzi o ceny produktów. - Otóż wciąż jesteśmy atrakcyjni cenowo, a nasze produkty cechuje przede wszystkim jakość. Wiele z nich powstaje na miejscu. Są świeże i wykonane według sprawdzonych receptur ? mówi Thomas Renard- Chardin, prezes E.Leclerc Radom.

Nasza piekarnia wypieka pieczywo według sprawdzonych receptur, bez utrwalaczy świeżości. Bułka natura stała się produktem firmowym naszej piekarni, tak samo chleb wiejski z blachy. Klienci mogą kupić pieczywo tuż po wyjęciu z pieca, poczuć jego zapach, delektować się smakiem.

Nasza cukiernia oferuje przeróżne ciasta, torty, makaroniki. Wszystko powstaje na miejscu, jest świeże. Nowością, która zyskała uznanie nawet najbardziej wymagających smakoszy są musy wykonane na naturalnych składnikach: owocach i śmietanie. Lekka konsystencja sprawia, że rozpływają się w ustach i cieszą podniebienie.

W naszej wędzarni wędlin wszystkie wędliny powstają według tradycyjnych receptur. Nie ma dobrej kiełbasy czy wędzonki bez najwyższej jakości mięsa i przypraw. Dlatego mięso pozyskiwane jest od lokalnych hodowców, z lokalnych ubojni. Nie stosujemy substancji mięsozastępczych. Peklowanie mięsa do produkcji kiełbas a także szynek odbywa się według dwóch metod: "na mokro" i "na sucho" bez nastrzykiwania, a wymagany czas peklowania to od 3 dni do 2 tygodni. Po upływie tego czasu szynki wiązane są ręcznie, bawełnianą przędzą wędliniarską a kiełbasy nadziewane w jelita. Po nadzianiu jelit mięsem formowanie gotowych kiełbas odbywa się ręcznie. Wyroby są wędzone tradycyjnymi metodami, co prawda w atmosie, ale ze specjalną przystawką, która umożliwia użycie dymu wytworzonego z drewna olchowego. Radomianie zajadają się między innymi: pasztetem swojskim, kiełbasą kruchą, kiełbasą pieczoną wiejską, szynką wędzoną, ogonówką wędzoną, boczkiem wędzonym, baleronem wędzonym; wędlinami pieczonymi: szynką, karczkiem, boczkiem extra paski, baleronem....

Nasza wędzarnia ryb, to pierwsza taka wędzarnia ryb w Radomiu. Każdego dnia - od poniedziałku do soboty wędzimy ryby. Po świeże i ciepłe można przyjść w godzinach 13-15 (od pn. do sob). Wędzimy na ciepło i zimno. Każdego dnia inna rybka. Oferujemy: łososia, dorsza, makrelę, pstrąga, trewala, karpia, śledzia pikling...

Nasza masarnia oferuje pyszności, które tworzy od podstaw z najlepszej jakości mięsa, dodając odpowiednie przyprawy. Przed nami długi weekend majowy, czas na grillowanie. A co na grilla? Soczysta karkówka - porcja mięsa w aromatycznych przyprawach, szaszłyki drobiowe - połączenie fileta kurczaka, świeżej papryki i cebuli oraz Mergezy wołowo- jagnięce, smakołyk, który przywędrował do nas z zagranicy i zyskał sobie zwolenników. W Radomiu Mergezy można kupić tylko w E.Leclerc. Wszystkie propozycje na grilla powstają od podstaw w masarni E.Leclerc są ręcznie robione, zawsze świeże, bez konserwantów.

We Francji przykłada się wielką wagę do serów. Ze względu na istnienie ponad 500 rodzajów francuskiego żółtego sera, receptury oraz tajniki ich wyrabiania są tajnie strzeżone przez producentów. Ich wspaniała jakość spowodowana jest tym, że przy ich produkcji zachowywane są bardzo rygorystyczne wymagania, które są kontrolowane przez specjalne instytucje. Sery które charakteryzują się najwyższą jakością mają na swoich opakowaniach napis AOC, czyli skrót od ''Appelation d'Origine Controlée''. Oznacza on że dany ser pochodzi z określonego regionu Francji, dojrzewał zgodnie z tradycją oraz ściśle ustalonymi wymaganiami. Do wymagań zaliczamy nie tylko teren, na którym musi być pasione bydło, ale również rasę bydła, karmę, porę wyrobu, metodę produkcji sera, sposób przechowywania.

Na naszym dziale sery można kupić kilkadziesiąt gatunków oryginalnych, francuskich serów najbardziej odpowiadającym naszym gustom (gustom Polaków). Są wśród nich między innymi: Marechal Emmental, Mimolette, Comte, Cantal.

Nasza kuchnia smaków, która przygotowuje każdego dnia świeże potrawy kuchni tradycyjnej (regionalnej) i nowoczesnej (także na zamówienia) a także cateringi okolicznościowe (Cerrad Czarni Radom, Radomka Radom, wigilie firmowe, imieniny, urodziny....) oraz dietę pudełkową Fres&Fit (z dowozem do zamawiającego).

Pod marką JaToJemSushi produkowane jest sushi. Zróżnicowane zestawy można zamówić telefonicznie a następnie odebrać przy stoisku JaToJem Sushi. Dział oferuje bogatą ofertę pysznego sushi na przyjęcia weselne, imprezy okolicznościowe, domowe. Możliwość pokazu SushiMastera.

Na dziale warzywa i owoce znajdziecie wszystkie gatunki warzyw i owoców począwszy od sezonowych? pochodzących od okolicznych producentów po egzotyczne z dalekich krajów. Współpracujemy z lokalnymi producentami. Pochodzą od nich między innymi jabłka, papryka, pomidory, sałata, rzodkiewka czy kalafior. Naszym dostawcą papryki jest producent z Żerdzi pod Przytykiem, rzodkiewki, sałaty i fasolki ? z Zakrzewa zaś jabłek gospodarstwo sadownicze z Komorowa w gminie Wieniawa.

- Zależy nam na tym, by Klient miał świadomość, że w hipermarkecie kupi najlepszej jakości pomidory, paprykę, fasolkę czy truskawki. Pochodzą od okolicznych dostawców, są świeże, aromatyczne i dobrze smakują. Od momentu zerwania z krzaka do tego jak trafią na sklepową półkę i koszyka Klienta dzieli je zaledwie kilka godzin ? mówi Thomas Renard ? Chardin, prezes radomskiego E.Leclerc.

Edukacja - wiesz, co jesz

Naszym celem jest edukacja Klienta pod względem jakości produktu. Podpowiadamy na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa, jaj czy ryb.

Oferujemy wołowinę QMP (Quality Meat Program). To nic innego jak system certyfikacji mięsa wołowego, stworzony po to, by wspierać produkcję dobrej wołowiny. Wołowina QMP pozyskiwana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ras bydła, hodowanych z myślą o mięsie kulinarnym, które doskonale sprawdza się kuchni. Tym, co czyni ją wyjątkową, jest naturalna kruchość, miękkość i soczystość oraz łatwość obróbki. Warto pamiętać, że wołowina QMP zanim poddana zostanie obróbce musi przejść proces dojrzewania (leżakowania). Trwa on min. siedem dni.

Po tym czasie wołowina jest krucha, miękka i soczysta. Znakomity smak i stała jakość wołowiny QMP idą zawsze w parze z pewnością oraz bezpieczeństwem. System QMP umożliwia bowiem precyzyjną identyfikację mięsa wołowego na wszystkich etapach jego pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji. W praktyce oznacza to, że cały proces produkcji certyfikowanego mięsa ? począwszy od doboru rasy bydła, sposobu jego karmienia, przez transport, właściwy ubój, pakowanie i przechowywanie produktu ? odbywa się zgodnie z wysokimi standardami i pod okiem specjalistów.

- Konsument, sięgający po wołowinę ze znakiem jakości QMP, którą oferujemy w E.Leclerc może więc być pewien, że nim trafiła na sklepową półkę, przeszła ścisłą kontrolę. Certyfikat QMP daje gwarancję, że wołowina pochodzi wyłącznie od zaufanych dostawców, a cała droga, jaką mięso przebyło ?od zagrody do widelca?, jest łatwa do prześledzenia ? mówi prezes E.Leclerc Radom.

Promocje, karta lojalnościowa

Z myślą o klientach organizujemy promocje i atrakcyjne oferty weekendowe, bo u nas weekend zaczyna się już od czwartku! Właśnie od czwartku do niedzieli Klienci posiadający kartę lojalnościową (można ją bezpłatnie wyrobić w Punkcie Obsługi Klienta) robiąc zakupy zbierają złotówki. Otrzymują 5 zł (na kartę) robiąc zakupy za 100 złotych i 10 zł, gdy zrobią zakupy za 200 zł. Zebrane na karcie złotówki Klient może wykorzystać w każdej chwili.

Tankując paliwo na stacji E.Leclerc za kwotę powyżej 60 złotych, za każdy litr paliwa Klient otrzymuje 3 grosze na kartę. Nasza stacja oferuje dobrej jakości, najtańsze paliwo w mieście i jest czynna przez 7 dni w tygodniu, także w każdą niedzielę w godz. 9-19.

Zakaz handlu w określone w ustawie, wybrane niedziele sprawił, że wielu naszych Klientów chce robić zakupy w piątki i soboty ? o jak najwcześniejszej porze. Z myślą o nich w każdy piątek i każdą sobotę hipermarket czynny jest już od godziny 7 do 22. (Wcześniej był otwarty od 8). Dla naszych Klientów przygotowaliśmy kalendarzyki informacyjne z zaznaczonymi niedzielami handlowymi i tymi z zakazem handlu.

Profitowe zakupy robią w E.Leclerc także klubowicze!

Poniedziałek ? z Klubem Kibica Zwrot 5 % wartości zakupów jeśli zakupy wykonasz na powyżej 50 zł. (Do otrzymania zwrotu na kartę upoważnia karnet na dany sezon na mecze radomskich drużyn sportowych bądź bilet na mecz.

Wtorek - z Klubem Rodzina Plus Zwrot 5 % wartości zakupów jeśli zakupy wykonasz na powyżej 50 zł. (Do otrzymania zwrotu na kartę upoważnia karta Rodzina Plus).

Środa ? z Klubem Seniora Zwrot 5 % wartości zakupów jeśli zakupy wykonasz na powyżej 50 zł. (Do otrzymania zwrotu na kartę upoważnia legitymacja emeryta bądź rencisty)

E.Leclerc Radom

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych