Sobota 27 kwietnia
Teofila, Zyty, Żywisława
RADOM aktualna pogoda

Tu kupisz zdrowe jedzenie bez konserwantów

E.Leclerc, red. cr 2015-09-01 11:00:00

Zdrowie mamy jedno, dlatego warto o nie dbać, zapobiegać chorobom niż później się leczyć. Zdrowe odżywianie jest jedną z metod, która może pomóc nam utrzymać piękną sylwetką oraz dobrą kondycję przez wiele lat. Doskonale wie o tym E.Leclerc prowadząc od wielu lat wyselekcjonowane działy ze zdrową żywnością. W trosce o odpowiednie żywienie, ale też kieszeń swoich klientów, w najnowszym katalogu "Kocham Zdowie" sieć handlowa prezentuje kalejdoskop najwyższej jakości produktów ekologicznych bez konserwantów i sztucznych dodatków, często niedostępnych w innych sklepach.

Odpowiednio dobrana dieta przynosi organizmowi długofalowe korzyści, jednak wymaga wielu wyrzeczeń i poświęceń. Zdrowe odżywianie wiąże się zazwyczaj z regularnymi wyprawami do specjalistycznych sklepów oraz zwiększonymi wydatkami na zakupy spożywcze. E.Leclerc odciąża klientów w tym trudnym zadaniu, oferując pełną gamę zdrowych produktów w przystępnej cenie. Na półkach sklepowych E.Leclerc klienci znajdą w atrakcyjnych cenach produkty, do których zdążyli się już przyzwyczaić, ale także zupełnie nowe propozycje, takie jak olej kokosowy, płatki bezglutenowe, desery sojowe czy zdrowe i ekologiczne przyprawy.

Wśród coraz bardziej rozbudowanych działów ze zdrową żywnością znajdują się produkty dla dzieci bez soli, cukru i skrobi zagęszczającej, produkty bezglutenowe, obfitujące w błonnik, soki stanowiące źródło przeciwutleniaczy czy gotowe pomysły na dietetyczne śniadania. Żywność ekologiczna to żywność produkowana tradycyjnymi, naturalnymi metodami z dużą dbałością o najwyższą jakość.

Ekologiczne metody produkcji zapewniają ochronę środowiska oraz stanowią zrównoważony system pod względem ekologicznym, ekonomicznym i społecznym. E.Leclerc zawsze, w czytelny sposób informuje klienta, jakie produkty trafiają do jego koszyka. Stąd podział w nazewnictwie na produkty "zdrowe" oraz "bio".

Zdrowa żywność zawiera mniej lub jest całkowicie pozbawiona konserwantów i innych sztucznych substancji, będących często składnikiem żywności konwencjonalnej. Żywność ekologiczna, nazywaną też produktami bio, wymaga dodatkowo specjalnego procesu produkcji, możliwie najbardziej zgodnego z naturą, dzięki czemu zyskuje międzynarodowy certyfikat Rolnictwa Ekologicznego, umieszczany zawsze w widocznym miejscu na opakowaniu produktu. Nowy katalog E.Leclerc ze zdrową żywnością będzie dostępny od 1 do 6 września 2015 roku.

Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych